Box 04200 - CrossFit Kerava

Box 04200 treeniä hyvällä asenteella

Katso kaudet ja jäsenyytemme

Reipasta liikettä vuodesta 2012

Tiina Raevaaran ajatuksia jumpista!

"Joku on ehkä jo kyllästynyt jumppapäivityksiini, mutta en välitä! Luin nimittäin juuri artikkelin, jossa nelikymppinen nainen kirjoitti kokevansa, että urheiluharrastukset ovat nykyään vain nuoremmille. Ei nyt kyllä ollenkaan pidä paikkaansa, ja harmi, jos ei ole sopivanoloista harrastusta löytynyt! Itse aloitin crossfit-tunnit juuri 40 täytettyäni, ja ainakin meidän crossfit-boksin eli Box 04200 - CrossFit Kerava tunnit ovat täynnä kaltaisiani kohta 45-vuotiaita naisia. Kunto kasvaa tehdessä, voimaa ja tekniikkaa karttuu, ja kuten kuvasta näkyy, notkeuttakin voi saada lisää hyvässä seurassa

Tykkään lajista kovasti: se on monipuolista niin liikkeiltään kuin harjoitusten rakenteelta. Kaikista yksittäisistä liikkeistä suosikkini on pitkään ollut tempaus, tuo painonnoston kuningatarliike. Olen tietenkin ollut onnekas ja monella tapaa etuoikeutettu, kun kroppa antaa tehdä kaikenlaisia asioita. Mutta kun on tuo onni suotu, aion pitää siitä kiinni mahdollisimman pitkään. Ja ainakin meidän boksilla voi käydä jumppaamassa myös kuntoutujana: kuvassa näkyvä "hyvin venytetty" henkilö kävi mukana treenaamassa, vaikka toinen jalka oli kipsissä. Yleensä löytyy aina edes jokin kohta, jota voi liikuttaa.

Porukassa tekeminen on ollut yllättävän kivaa, ja kaltaiselleni vapaalle taiteilijalle harrastus tuokin paitsi mukavasti järjestystä päivään, myös kaipaamaani sosiaalisuutta. Meidän "aamuryhmässä" eli klo 11-12 jumpassa juodaan nimittäin kahvit treenit päätteeksi ja parannetaan hieman maailmaa.

En ole vuosiin kärsinyt kirjailijoiden ammattitaudista eli niska- ja hartiaseudun vaivoista. Liikkuminen on itselleni myös mielenterveysteko: crossfit-harrastuksella on iso rooli siinä, että olen onnistuneesti kuntouttanut itseäni ahdistuneisuudesta ja masennuksesta. Tämä on tietenkin vain henkilökohtainen kokemus."

Tiina Raevaara Box 04200 hyvaa treeniä Jumppakuva

Palaa etusivulle